Registrer dig gratis nu!

Jeg er en:
videre »

Netdating tendenser – om løgne

Datingen var engang noget, som hovedsagligt blev arrangeret af ens forældre, senere hen i forbindelse med nattelivet, eller var en del af ens hverdagsforetagende. Idag er dating i højere grad afskåret fra de ting, som vi ellers regnede med at det var forbundet med. Dating er en målrettet handling, som helst skal være tidsbesparende og gunstig. Men den moderne dating er måske ikke lige så ukompliceret, som man ellers skulle tro.

Den globaliserede verden har skabt mange ansigtsløse relationer. Heriblandt er især en meget tidbeskrivende. Netdating er det 21 århunderes vigtigeste spiller i forhold til, at skabe nye relationer, der oftest er forbundet med kærlighed, venskab eller sex. Det der kendtegner et post morderne mennske bedst, er, at leve et hektiskt liv med en fyldt kalender. Når dagene bare flyder sammen, huset roder, og det er lang tid siden, at man har haft tid til, at optimere sit udseende, så er der ikke meget overskud til dating. Det er oftest en større process når man skal ud og prøve lykken af i baren. Derfor er der rigtig mange af os som dater online.

Her kan ingen lugte hvornår du sidst har være i bad, eller dømme dig for at sidde i sofaen i joggingbukser og spise is foran computerskærmen. På denne måde får man lettere sorteret de fra, som ikke er en interessant eller man bare ikke klikker med. Når man har chattet med sin kommende date først, har man allerede taget forholdets første spadestik, og udsigten til en date virker måske ikke lige så intimiderende. Men...

Når man nu ikke kan se hinanden i øjenene, når man dater på nettet, så skal man jo præsenterer sig selv ved beskrivelser og billeder. Kan det ikke være en smule misvisende? I den selv samme tid, som netdatingens, er man stort set tvunget til hele tiden at vise sit ansigt ud ad til på nettet. De sociale medier er vores middel til at holde kontakt med vores venner, søge job/blive headhuntet og finde vores partner. Derfor gør vi også rigtig meget ud af, at udstille os selv bedst muligt. Men hvis man kun viser det gode, og udelader de knap så fantastiske sider af sig selv, bliver der så ikke tegnet et forkert billede af folk? Hvis alle ser super godt ud – som man altid gør på sine profilbilleder – og man altid udtrykker det rigtige, så er der ikke overladt meget til det, som gør os menneskelige. Det smukke i vores fejl og mangler, det charmerende ved at være lidt klundet og generet, bliver gemt under perfekte glansbilleder afkopiert af de perfekte idealer, som dikterer hvordan et "rigtigt menneske" er.

Der er derfor vigtigt at være ærlig, fair og ikke mindst åbne overfor andres skævhedder, når vi dater online. Fortæl den sande historie om dig selv – der er helt sikkert nogen, som er vild med dig, som du er.

Vi kender lidt de der indirekte løgne, som fortæller sandheder, vi alle egentligt allerede kender til. Når du er i "din bedste alder", så er du faktisk ældre end du tør indrømme eller bare bange for at stå ved, hvor du er i forhold til din alder. Eller skammen for egentligt bare, at gå målrettet en efter en partner til sex, og betegner sig selv som "ikke at være til noget fast".

I det sidst nævnte tilfælde, strides der i højere grad mod, hvad mange netdatingsider prøver at opnå. Netdating er det mellemled, som søger for, at skære al den unødvendige forberedelse og anstrengelse fra, som der oftest hører med til dating. De fleste datingsider har et koncept, som er let for deres medlemmer, at navigere ud fra. Nogen sider retter sig mod veluddannede, andre for søgen efter den ægte kærlighed, uforpligtet sex, en affære osv.. Derfor burde der ikke være det store behov for, at pynte på den virkelighed, man selv er grundlægger af. Det skaber vel næsten mere frustration, hvis man skal lære, at læse datingprofilernes krypterede sprog. Hvilket måske kan være afskræmmende for de, der overvejer træde ind i den elektroniske datingverden. Det handler blot om, at turde blotte sig og være ærlig omkring sin person.

Sandsynligheden for, at man finder det bedste match, er størst, hvis man har fortalt, hvem man er. Det er også ganske tidsbesparende, og det efterlader en masse tid til alt det sjove. Hvis ikke man skal lave denne form for "parringsdans" og kan gå direkte til sagen, så er der ikke spildt tid på at fortolke, analysere og gætte. Hvis det var dette vi ville, så er der rigeligt af det, når man dater på den traditionelle måde. Nej tak! Tid er begrænset, og livet er for kort til at famle rundt i blinde.

Dermed ikke sagt, at der ingen grund er til at udstille sig selv godt, men man skal bare være tro mod sig selv. Er du især på udkig efter kærligheden, må man huske, at der er intet mere ægte og rent end kærlighed. Så hvis du virkelig er opsat på, at finde den eneste ene, skal du huske, at den eneste ene også skal kunne finde dig.