Registrer dig gratis nu!

Jeg er en:
videre »

Ligevægtig sex

"Jeg er kæmpe fan af serien Girls, som både en skrevet og instrueret af Lena Dunham, der også forresten spiller hovedpersonen. Serien fortæller en historie om fire meget forskellige piger i Brooklyn, New York. Hver har deres at slås med, hvilket selvfølgelig er omdrejningspunktet for deres hverdag. Selv om at det lyder latterligt og en smule for meget, så er den skrevet med en intelligent, kvindelig humor, der rammer plet. Jeg synes selv, at der er en masse ting i serien, som man kan relatere sig til.

Sex and the city, som nok er forgængeren til denne serie, rammer dog et andet publikum og beskriver en anden tid. Sex and the city fra slut 90’erne og start 00’erne beskriver de glamouriøse tider i højkonjukturen op mod krisen. Det handler om at gå i dyrt tøj, spise på trendy restauranter, menge sig med de smarte og hvad der ellers er af dating-, sex- og kvinde-relateret problemer. Seriens hovedpersoner er i 30-40’erne, men lever, som nogle i 20’erne. Misforstå mig ikke, jeg kan rigtig godt lide Sex and the city, men jeg synes det er svært, at relatere sig til deres liv. Det er god underholding, men tynde, perfekte, rige, glamouriøse, smukke kvinder, som dem i Sex and the city, er svære at spjele sig i.

I Girls er pigerne i deres 20’ere og virker bestemt ikke som, at være hverken over eller under. Hovedpersonen, Hannah, er en arbejdsløs forfatter, hendes veninde, Marni, arbejder med kunst. Jessa er den tredje veninde, flakker rundt, og bor hos sin kusine, Soshanna, den fjerde veninde, som studere. De er alle i forskellige vægtklasser, ser vidt forskellige ud og lever meget forskellige liv. De har ikke alverdens penge og færdes ikke i super smarte miljøer.

Hannah er ikke, som Carrie i Sex and the city, en super slank kvinde. Hun representerer nok mere den gennesnitlige kvinde, og er bestemt ikke bange for, at smide tøjet foran kameraet. Det gør mig så inderligt glad, at hun, uden nogen diskussion om skønhedsidealer, bare elsker sin krop og samtidig viser det så åbent. Der er endda en episode, hvor hun sidder i sengen med sin partner. Han tager fat i hendes "bildæk" og spørger om hun nogensinde har prøvet på at tabe sig. Hun svarer klart og ærligt at hun har valgt at have andre bekymringer i sit liv.

Normalt plejer hvodpersonen ikke at være den kvampsede veninde. Men i Girls fremstår Hannah, som en ikke super perfekt typer, det alligevel er ret bevidst om sig selv. Og for engangs skyld, så er det netop sådan, det er. For mig at se, er det et skridt tættere på ændringen af de kvindeidealer, som vi kender så godt.

I et af anden sæsonens afsnit har hovedpersonen, Hannah, en One Night Stand med en noget ældre, meget tiltrækkede herre. De er sammen over et par dage og har samleje utallige gange. På twitter ytrede en kvinde efter afsnittet, at den mandlige skuespiller, Patrick Wilson, aldrig ville have sex med Lena Dunham/Hannah i virkeligheden. Altså at Lena er ikke lækker nok til Patrick. Som modsvar svarede Patrick’s kone tilbage på Twitter "Funny, his wife is a size 10, muffin top and all, & he does her just fine.Least that’s what I hear...." Så i virkeligheden har han egentligt et kone, der er samme størrelse som Lena.

Det rejser en diskussion om, hvorvidt er der skal være "ligevægt", når man har sex med sin partner. Altså skal kvinden veje mindre en manden? Er vi virkelig i den gamle opfattelse af manden som et stort fallos, hvis mandom beskyttesaf kvindens underdanighed? Umiddelbart så tror jeg egentligt bare, at det har noget at gøre med, det syn vi har på kvinder i dag. Der er næsten ingen grænser for, hvor tynde og petite kvinder skal være. Derfor er det klart, at det er det syn, vi har på forholdet mellem kvinder og mænd.

Hvordan ser du på forhold, hvis manden er mindre end den kvinde, som han går sammen med? Det virker næsten, som et modsvar til det kønsløse samfund, vi lever i idag. Skriger vi virkelig så desperat efter de traditionelle roller, at det er uhørt, at se en frodig kvinde sammen med en veltrimmet mand i fjernsynet? Mange tænker nok, at det er underligt, at hun har en affære med en så vel udseende mand, men det er pineligt ligefrem at ytre det. Hvad er det for en latent lækkerheds kurve, der bliver målt udfra? Og hvorfor har lækkerhed kun noget med vægt at gøre? Husk, når du skal på din næste date ikke, at sku vedkomne på baggrund af vægt/udseende. Der er simpelthen så meget andet, der gør er person attraktiv."
Mie, 24