Registrer dig gratis nu!

Jeg er en:
videre »

Hvorfor kvinder er utro på jobbet

Arbejdet er umiddelbart ikke de sted vi forbinder med at møde ham den lækre og charmerende type, som kan støtte dig følelsesmæssigt. Nej, sådan er det oftest ikke. Dine mandlige kolleger er næsten altid forbundet med daglige rutiner, papirarbejde og professionelle håndtryk. Dog er der en tendens til, at kvinder har den første affære med en kollega. Interessen og betagelsen er måske ikke noget, som man selv er bevidst om, men pludselig er den der bare.

Det er hårdt at kvinde når man både skal jongelere job, husholdning, familie, omgangskreds , udseende og velvære. Især i lange perioder, hvor det hele ikke bare kører, som det ellers plejede at gøre. Disse pressede situationer kan være meget tærrende på forholdet til ens partner.

Det er her, at kvinder let falder i for den første omsorg, de mødes med. Mens største delen af dagene går med at være på arbejde, så er det naturligt her, man først ville stifte tættere bekendtskaber. Forstil dig følgende...

Det har været et par hektiske måneder. Efteråret synger på sidste vers , vinteren står og banker på sammen med jule travlheden og forventningspresset. Julen skal være bedre end sidste år, og alt skal være hyggeligere, bedre og større. På jobbet indledes der til et nyt projekt, hvilket blot betyder, at fritid er en by i Rusland. De lange dage, der blot løber i et med hinanden i et samsurium af børnehentning, opgaver der venter, aftensmaden der bliver leveret, hunde der skal luftes, værelser der skal støvsuges, og lige som du troede, du kunne sidde alene i sofaen og slappe af, har du glemt at smøre madpakker. Oven på sådan en omgang er der ikke meget energi tilbage til parforholdet. Faktisk, så er I begyndt at vrisse mere og mere af hinanden. Samtalerne kører egentligt bare på autopilot.

Det er rimeligt presset, ikke? Hvad gør man i sådan nogle situationer? Man forsætter indtil det, forhåbentligt, bliver bedre. Men det gør det ikke. Dette er en af ting der kun ændre sig, hvis du proaktivt selv ændrer det.

Når, mrn som om det ikke var nok, så er der jo også overarbejde. Endnu flere ting hober sig op på skriverbordet. Det var bestemt ikke den forstilling du havde da du i tidernes morgen valgte dit studie. Dengang virkede det som om, at arbejdsmarkedet og en afsluttet eksamen var en glamouriøs indgang til roligt og stabilt voksenliv.

En sen aften bliver du nødt til, at arbejde over med en af de mandlige kolleger. En af dem, som normalt ikke virker voldsomt tiltrækkende. Arbejdet går henover aftensmaden, så I spiser take-away på firmaets regning. Den knap så luksuriøse middag virker som en et lille pusterum midt i hektisk arbejde og en hektisk uge.

Netop, som du mindst ventede det, falder du i god snak med din kollega. Faktisk så påpeger han at du virker stresset og udkørt. Han spørger indtil det og lytter ganske enkelt til, hvad du har at sige. Samtalen får dine øjne op for hvor charmerende han egentligt er. Bum! Så har du startet flirten. Det ene tager det andet. De kollegiale drinks med hele kontoret bliver til et eksklusiv arrangement mellem jer to. Pludselig har du også mere energi til, at tage på arbejde om morgenen. Og hvis ikke han er der når du kommer, føler du afsavn. Hvordan det eskaleres herfra, ved vi alle vist godt.

Undersøgelser har bevist at dette ikke er noget enkeltstående tilfælde. Rent faktisk er det således, at når en kvinde for første gang hopper i utroskabsfælden, så er det med en kollega. Hvis ikke det lige præcis er med en kollega, så har man også kunne konkludere, at kvinder i mange tilfælde finder inspirationen til urtoskab på jobbet.

Selv om forholdet måske ikke når til fysisk utroskab, så kan der også være tale om den følelsesmæssige utroskab. For mange er det fysiske ikke lige så intimt, som det personlige, følelsesmæssige forhold, man binder med en kontrakt når et forhold indledes.

Hvordan forhindre man eller stopper man så begge former for utroskab? Det handler om ikke at drøfte sine personlige forhold med den ”romantiske partner”. Det vil sige, at holde kæresten/ægtefællen ude af samtale emnerne. Man må modstå lysten til at røbe alle de hemmeligheder, som man har sammen i sit forhold. På den måde knytter man sig ikke så personligt til sin ”romantiske partner”, og det giver dig mulighed for at holde forholdet mere eller mindre professionelt.

Men det er svært, hvis man allerede har fået øjnene op for en, som virker interessant. Selvfølgelig kan man også bare engang imellem blive tvunget til, at tage sit parforhold op til revision. Skyldes din nyfundne interesse egentligt bare stress og hungren efter medfølelse? Er dette mon bare en fase som, når I kommer ud på den anden side, vil vise sig at være, hvad du troede det ville være? Genovej dine valg før du træffe nogle, som kan have alvorlige konsekvenser. Måske vil du se helt anderledes på hele situationen, når omstændighederne ændres. Det kunne jo være, at ham den nye, attraktive kollega er mindre attraktiv, når nu projektet er færdig.