Registrer dig gratis nu!

Jeg er en:
videre »

Datingens tre faser

Mennesker er dyr, og uanset hvor meget vi benægter det, så opfører vi os stadig lidt som dyr. Vores dyriske instinkter er tydeligst når det kommer til parring og jagt. Heldigvis behøver vi ikke at bekymre os så meget om at jage, men ”jagten” på en partner eksisterer stadig. Selvom at den ikke er lige så primitiv som den, der foregår på savannen, så har vi stadig en slags ”parringsdans”.

Det er oftest omdiskuteret i vennekredse, hørt fra tredje parter eller formidlet i amerikanske teenagefilm. Det er især angående den sidst nævnte, at man møder en form for uskrevne regler. Hvor mange dates skal man på før man dater, kysser, har sex etc.? Det er desværre sjældet diskuteret de to parter i mellem.

Så hvad er reglerne egentligt når vi dater? Er der overhovedet nogen? Og hvilke er de bedste at følge? Der er et hav af bud på, hvordan man dater bedst. Den nok mest kendte datingeregel er ”sex på tredje date”. Dating forgår derfor i tre dele, hvor den sidste fase afsluttes med sex. Derefter er datingen godt på vej ind i et forhold. I datingverdenen fungere sex som en overgangsrite mellem dating og over i et forhold.

Normalt burde man ikke følge regler hvad et sexuelt forhold angår. Det skal helst være overladt helt til dig selv og din partner, men et par retningslinier – som egenetligt er konstruteret ud fra andres erfaringer – er måske til hjælp.

Det er ikke engang stævnemøderne, der de sværeste, men hele optakten til dem. Har han eller hun inviteret dig ud, eller måtte du selv tage initiativet? Det er et vanvid af svedne hænder og stammede, uforstålige ord, der leveres i helt igennem syret akavethed. Men er du forbi denne første ”forhindring”, så er der kun det sjove tilbage. Hvis din udspurgte har sagt ja, er det et klart tegn på gensidig interesse.

ROUND 1

Den første date og muligvist den mest nervepirrende. Det handler om at I foretager jer noget som skaber samtaleemner, men som samtidig giver plads til at i kan lære hinanden at kende. En gå tur, en kop kaffe eller biograftur er gode forslag. Alle tre er egentligt glimrende sammen. Start med filmen. Her kan i opleve noget sammen, som er fremragende samtalestof til jeres gåtur efterfølgende. Når nu at I alligevel er kommet ind på hinanden, og samtalen har taget fat, så slut daten over en kop kaffen. Filmen fungrede som icebreakeren, men henover kaffen er det en oplagt mulighed for at snakke mere personligt. Violá! Sådan har du en rigtig god første date.

ROUND 2

Selvfølgelig var det en succes. I skal nu derfor på jeres anden date, som er lidt mere tricky. Nu kender I hinanden, så der skal lægges an til, at komme helt tæt ind på hinanden. En middag er den bedste løsning. Det kan være akavet at skulle spise, drikke og være rigtig charmerende på sammen tid. Det kan godt lykkes, bare undgå mad, som ikke skal spise på indviklede måder. Med det skal forstås retter som sushi, håndholdt mad og spaghetti/nudler. Spaghetti kan godt gå, hvis du har lagt i ovnen til en rigtig god omgang Lady og Vagabonden. Vær’ dog opmærksom på ikke at være for offensiv på romantik-fronten. Du kan risikere at skræmme din partner væk, hvis du virker alt for ivrig.

Men du kan slappe af på denne date. Der er umiddeltbart ikke noget press på dig. Der er bare samtalen fra den første date der forlænges. Tag jer god tid at lære hinanden rigtig godt at kende. Hvis der er kemi mellem jer, så vil du mærke den her – måske bliver en hånd endda holdt og der bliver givet et par kys.

ROUND 3

Det var en dejlig middag, ikke? Helt igennem lækkert og romantisk. Nu kender I hinanden, så det handler om at tage det til det næste niveau. Som tidligere nævnt, så er sex oftest den rite, som kendetegner det bedst. I skal ind på hiandens teritorier både fysisk og psykisk. Det er på tide at gøre det mere personligt. Hvis ikke I har set hinandens hjem endnu, så er det ved at være tid til det. Læg i ovnen til en rigtig romantisk og hjemmelig middag. Hvis du har en pejs, så skal der fyres op for den. Drik lidt bobler for at lette stemningen, men pas på ikke at blive pløre fuld. Der er intet mere afskrækkende end fuldskab. Når middagen er blevet indtaget, I er godt afslappede og har rykket selskabet hen i mere behagelige omgivelser, så handler det bare om, at lade instikterne klare resten.

På det tidspunkt ved du med sikkerhed, om dine følelser og lyster er gengældt. Hvis ikke, så var I sikkert ikke nåede så langt. Lad jer forføre af stemningen og hinanden. Det er nu at det hele kører på autopilot. Hvad sex angår, så er det nogen gange forvirrende at have forventninger til, hvordan det skal være. Lad være med at gå efter de forstillinger, som oftest dikterer hvordan de fleste anskuer sex. Læs hinandens kropssprog og føl stemningen.

Hvis det hele forløber som det burde, så har du med garanti noget helt sikkert her. Der er ingen regler for dating, men nogle gange er det godt have nogle forstillinger om, hvordan det kunne være. Den gyldne regel er at føle stemningen og være tilstede i din partners nærvær. Datingens tre faser er det hattrick som sikre dig en scoring.